Biografia

biografia-2

Guitarrista i compositor interessat per les noves músiques i el jazz més contemporani, influenciat dins l’estètica mediterrània. Els seus inicis musicals van lligats al so laietà amb el grup “Carretera i manta”.

Entre els anys 80’s i 90’s va realitzar nombroses gires i actuacions compartint escenari per tot el territori espanyol, de Nord a Sud i d’Est a Oest, amb les bandes més significatives del món: Jethro Tull, Supertramp, Leonard Cohen, Joe Jackson, Stevie Wonder, Neil Young, Pink Floyd, Bob Dylan, Robert Plant, Gary Moore i B-40. També durant aquesta època fa de guitarrista acompanyant de la cantautora catalana Maria Cinta en nombroses actuacions. Al mateix temps amb la seva banda “Eduard de Negri Group” comença a fermar-se en el panorama musical espanyol participant en “La Bienal de la Europa Mediterrània”, en programes musicals de televisió com “Jazz entre amigos” “A media voz” o “Música vista”.

Als 90’s forma “Eduard de Negri Trio” amb Jordi Ruiz al baix, Ernest Martinez a la percussió i Eduard de Negri a la guitarra acústica i espanyola, iniciant una sèrie d’actuacions en diversos festivals: “Festival Internacional de Jazz de Sevilla” o “Festival Internacional de Guitarra de Cordova”. D’ença a les hores el Trio va fer més de 100 concerts.

eduard-de-negri

Posteriorment forma duo amb el guitarrista Tato Latorre “Fusió Acústica”, entre els concerts que varen fer per Catalunya durant l’any 2000 consta també la gira per Andalusia amb Jethro Tull.

A partir del 2000, mentre combina la seva tasca de compositor amb realitzacions musicals per spots publicitaris, crea el seu tercer Trio musical amb Massimiliano Liberatore a la bateria, tabla i percusions i amb el baxista Climent Lanaspa.

Durant més de 5 anys l’Eduard de Negri va ser Vicepresident de “L’Associació de musics de Jazz i música Moderna de Catalunya” (MJM).

Al 2004 canvia la seva residencia de Barcelona a l’Alt Penedès, i es a partir d’aquest moment quan un cop instal·lat a Masia Can Pascol a Pontons es dedica a estudiar i a la composició en el que en l’actualitat es el seu Estudi de Gravació Profesional, Natural Sound amb el seu propi segell discogràfic, un projecte que sempre havia desitjat per fer les seves propies gravacions i produccions i les d’altres musics.

Es precisament a Natural Sound on Eduard de Negri a gravat el seu últim disc “Esperit del vent” amb Dick Team al baix, Eloi Lopez a la bateria, Horacio Fumero al contrabaix i Fran Paredes tècnic de só de Natural Sound.

Discografia

  • A última hora, Picap.
  • Temps al temps, Picap.
  • Esperit del vent, Eduard de Negri Producctions.


disc-1

disc-2

disc-3


Videos